Dag 10: Een lange reisdag…
Door: Bonehead
Blijf op de hoogte en volg Bonehead
16 Juli 2019 | Kenia, Kisii
Om zeven uur vertrokken we vanaf de camping. Het beloofde vandaag een lange zit in de truck te worden. De eerste stop was bij een souvenirshop. Hier hadden we twee dagen geleden nog geluncht en nu gebruikten we de mogelijkheid om daar een kop koffie te drinken en om te kijken of ze daar nog steeds dezelfde rommel aanboden. Dat laatste klopte, maar de koffie was lekker. Ook wel leuk was dat ze daar een Keniaanse kranten hadden liggen. Zo besloot ik de The Standard eens door te bladeren om te kijken wat de Keniaan zich bezighoudt.
De tweede stop was bij een Total benzinestation in Bomet. Daar konden onder de benzinedampen en uitlaatgassen lunchen op een heuveltje vlakbij het tankstation. Er zijn charmantere plekken denkbaar. Na een uur gingen we verder en de rit was verre van indrukwekkend. De omgeving nodigde niet echt uit om eens flink de ogen de kost te geven. Ruim een uur later dan gepland reden we Kisii binnen.
Kisii oogde als een redelijk moderne stad en in het centrum mochten we de benen strekken. Ik maakte van de mogelijkheid gebruik om de plaatselijke slijterij te bezoeken. In een obscuur pandje achter een moskee werd achter tralies drank verkocht. Ik besloot voor de rum te gaan en na veel afdingen werd uiteindelijk een deal gemaakt om er twee te kopen voor $16,- per stuk. Niet echt spotgoedkoop maar drank in Kenia is sowieso niet goedkoop.
De camping ligt ten westen van Kisii en het was nog bijna een uur rijden voordat we op plaats van bestemming waren. Zo was het aan het einde van de middag dat we camping Itibo opreden. Dit was voor het eerst dat een camping leek op onze westerse standaard. De tent werd opgezet en er bleek in de gemeenschappelijke ruimte wifi te zijn, dus deze ruimte stroomde al snel vol. Even een paar appjes versturen en vooruit ook een fotootje delen. Ook wel even fijn om te kijken wat er in Nederland gebeurt na een paar dagen.
Toch voor het eten de douche opgezocht. Ook deze zag er keurig en schoon uit. En er kwam warm water uit de kraan. Een combinatie die nog niet eerder meegemaakt werd. We krijgen morgen een Tanzaniaanse truck. Deze wissel is noodzakelijk omdat Keniaanse truck niet de Tanzaniaanse parken in mogen en vice versa. Dus alles wat de afgelopen dagen in de truck was uitgestald werd uit de truck gehaald.
Om half zeven werd er gegeten. Spaghetti met ballen. Ja dat klinkt bekend in de oren. Er werd weer een flesje wijn bij gedronken en toen deze soldaat was gemaakt werd er overgestapt op de rum. Hiervan werd het nodige naar binnen gewerkt totdat rond een uur of elf letterlijk en figuurlijk het licht uitging. Zo kwam er een einde aan een lange reisdag waar weinig te genieten viel. Ook dat hoort er helaas bij. Het is niet allemaal sprankelend. Morgen gaat de reis verder naar Tanzania.