Dag 13: The lion didn’t sleep tonight! - Reisverslag uit Robanda, Tanzania van Bonehead - WaarBenJij.nu Dag 13: The lion didn’t sleep tonight! - Reisverslag uit Robanda, Tanzania van Bonehead - WaarBenJij.nu

Dag 13: The lion didn’t sleep tonight!

Door: Bonehead

Blijf op de hoogte en volg Bonehead

19 Juli 2019 | Tanzania, Robanda

Om 05:45 uur kwam er door het alarm een einde aan de nachtrust. Nou ja, nachtrust. Een roedel hyena’s kwam vannacht op visite om zich te goed te doen aan de etenswaren die klaarblijkelijk buiten hadden gestaan. Hetgeen tot een prachtig nachtelijk tafereel uitmondde van de dieren die langs de tenten scheerden op zoek naar voedsel. Dit alles kon mooi gevolgd worden door het horrengaas van de tent. Helaas kon dit evenement niet goed op de foto gezet worden. Misschien moet ik dan toch iets van een nachtcamera aanschaffen? Een leeuw kwam luid brullend de hyenaparty verpesten en wou ook een graantje meepikken. Later kwam toch wel het vermoeden dat het voedsel doelbewust onbeheerd achter is gelaten.

Dus heb ik wederom nauwelijks geslapen. Maar ditmaal vond ik het helemaal niet erg. Na een bakje koffie gingen we om kwart over zes rijden. Zo konden we, na gisteren de zonsondergang, nu ook de zonsopgang in de Serengeti bewonderen en enkele prachtige foto’s daarvan maken. In het eerste gedeelte viel er eigenlijk maar weinig te zien. Zowel in aantallen als in soorten. Nadat het gisteren ook al mager was, was ik bang dat Serengeti ons niet goed gezind zou zijn.

Dit werd echter helemaal goed gemaakt in het tweede deel van de gamedrive. Talloze grazers passeerden de revue en helemaal de roofdieren waren talrijk en een lust voor het oog. Civetten, cheeta, leeuwen, hyena’s, jakhalzen, cervallen en luipaarden werden allemaal gespot en als bewijs gefotografeerd. Op de terugweg kwamen we weer een luipaard tegen. Deze zat in het hoge gras te loeren naar een kudde thomsongazelle’s. Het beest sloop dichterbij en de dieren hadden geen argwaan. Een uur lang hebben we het mogen aanschouwen. Tot een aanval kwam het echter niet. De luipaard kon niet dicht genoeg bij komen. Helaas het werd afgeblazen en het luipaard droop af.

Om 1:00 uur waren we weer terug op de camping voor de lunch. Het was iets van spaghetti met worst. Hierna hadden we nog even tijd voor onszelf. Om half vier vertrokken we nog een keer het park in. Ook nu kregen we weer veel wild voorgeschoteld. Vooral weer veel roofdieren. Maar ook een boze olifant die het gegluur naar hem zat was en door het bosschage schoot als ware het een porseleinkast. Er waren weer veel luipaarden en leeuwen te zien. De laatste besloop een kudde impala’s. Zij kwam tot een paar meter afstand en besloot een aanval uit voeren. Erg overtuigend was het allemaal niet wat zij liet zien. De impala kon op snelheid aan de leeuw ontkomen.

Ook nu kregen we weer de zonsondergang op de eindeloze vlaktes te zien. De laatste keer op de Serengeti, want morgen verlaten we het park. Iets na zonsondergang waren we terug bij onze tenten. Ondanks de moeizame start was vandaag toch een zeer succesvolle dag met de gamedrives en het wild spotten. We hebben ontzettend veel mogen zien deze dag. Ik had gelukkig al in de middag gedoucht want het toiletgebouw had geen verlichting en schemer kennen ze niet rond de evenaar. Dus het wordt snel donker en dan zie je dus geen hand voor ogen.

Rond een uur of zeven stond het eten op tafel. Aardappelpuree met kip was het deze keer. Nou, vooruit dan maar. Gelukkig kwam onze mobiele bar aangereden en trok ik een heerlijk Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc uit de truck om de puree weg te spoelen. Dat lukte aardig. Toen tegen een uur of tien het flesje leeg was heb ik de tent maar opgezocht. Zouden we vannacht weer een overtreden krijgen? In ieder geval gaan we helaas morgen de Serengeti helaas weer verlaten. Het goede nieuws is dat we dan naar Ngorongoro gaan.

Tags: Serengeti